Tuesday, November 24, 2015

Saranda ümber on nii mõndagi ilusat

Ükspäev otsustasime et võiks linna ümbruses veidi ringi vaadata. Mere ääres jalutades on meile silma jäänud veidi eemal mäe otsas oleva lossi varemed. Saime selgeks et tegemist on Lekursi kindlusega. Ausalt öeldes ei olnud ma kindel kas üles mäe otsa on ikka autoga võimalik sõita, aga õnneks täitsa on ja sinna suunavad viidad ja viib päris korralik asfalttee.
Ja wow, see loss või kindlus seal mäe otsas ei ole üldse varemetes, vaid seal asub imeilus restoran ning kohvik. Praegusel hooajal on see muidugi suletud, aga vaated on super ilusad ja terve Saranda linn otsekui peo peal. Aga vaadake ise kui kaunis seal oli.







Ja sealt kõrgelt mäe otsast nägime ka teisel pool linna asuvat valget kirikut, mida otsustasime siis järgmiseks otsima minna. Sinna viis juba veidi keerulisem tee ja vahepeal tundus, et tahaks loobuda, sest kitsas ja auklik tee kõrge mäe küljel ei ole just kõige mõnusam sõitmiseks. Kohale me jõudsime ja ees ootas tõeline imedemaa. Tegemist siis moslemite pühapaigaga ja niipalju kui me jutust aru saime on see eraomanduses olev 6 aastat tagasi ehitatud kirik. Ehitis on nii väljast kui sees nähtavalt luksuslik ( seest kahjuks pilte ei ole) ja kogu ülejäänud riigi mahajäämust arvestades tekkis ikka tunne et miks suur raha peab just jumalate kodadega kaasas käima, aga nii lihtsalt on....






No comments:

Post a Comment