Friday, October 30, 2015

Best cake ever

Me harrastame siin Albaanias suhkruvaba elu, aga mõnikord sooviks siiski peale puuviljade ka mõnd koogitükki maitsta. Olen ühe eriti maitsva koogi leiutanud, mis maitseb isegi Gundole :) Jagan teile ka retsepti, et saaksite tervislikult maiustada.

3 banaani
3 porgandit
1 õun
3spl mett
6 muna
1dl kookosjahu
2dl kiirkaerahelbeid
1tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
paar peotäit rosinaid, datleid, kreeka pähkleid, mandleid või muud sarnast omal soovil.
50g tumedat šokolaadi
riivitud apelsinikoort ( soovi korral )


Päris 100% suhkruvaba see kook ei ole, 50g šokolaadi hakkisin sisse, sest see sobib lihtsalt nii hästi, kes veel tervislikum tahab olla, siis ei pea panema ja muidugi võib panna ka rohkem :D

Tee nii:
suru kahvliga banaanid puruks ja riivi peene riiviga juurde porgandid ja õun ja apelsini koor. Porgandite ja õuna asemel võib kasutada ka muid puu ja juurvilju, näiteks suvikõrvits, kõrvits, pastinaak, pirn. Sega juurde munad ja mesi. Kuivained sega kõik kokku ja lisa kuivaine segusse ka pähklid ja rosinad või muud puuviljad. Nüüd sega kuivained munasegusse ja lisa ka šokolaadi tükid. Šokolaadist võiks jätta suht suured tükid, et ikka pärast koogi sees mõnusalt tunda oleks.

Mina panin vormi põhja küpsetuspaberi ja määrisin selle oliivõliga kokku. Kuna koogis endas rasvainet ei ole, siis niimoodi saab koogi pärast kenasti paberi küljest lahti.

Küpseta 165 kraadi juures umbes 45 minutit ja asu maiustama.

Serveerimisel võib koogi peale vahustada ka kookoskoort. Meil siin seda toodet poes ei ole nii et ma pole proovinud, aga tagasi kodus olles hakkan kindlasti külalistele seda kooki just kookoskoore lisandiga pakkuma, nii et olge valmis :)



No comments:

Post a Comment