Friday, October 30, 2015

Käisime Kreekas

Eelmise laupäeva hommikul otsustasime, et selle kena ja päikeselise päeva võiksime veeta Kreekas. Meile lähimad linnad on Igoumenitsa ja Ioannina ja just nendesse me ka suundusime. Esimene peatus Igoumenitsa, mis asub siit Sarandast umbes pooleteise tunnise autosõidu kaugusel. Piiri ületus läks viperusteta, kui mitte arvestada, et peale seda kui olime Albaania poole peal kontrolli läbinud, sõitis Gundo Kreeka piiripunktist lihtsalt läbi J Eks muidugi selja taga läks siis suuremaks hõikumiseks ja tagurdasime siiski kontrolliks tagasi ja teisel katsel lubati meid kenasti naaberriiki.
Igoumenitsa on väike linn, mis on siinse regiooni suurim reisilaevade sadam. Sealt saab sõita erinevatesse sihtkohtadesse Itaaliasse, Kreekasse ja ilmselt veel mujalegi. Linnas on väga kena jalakäijate tänav ja palju kohvikuid ja restorane. Nautisime paar tundi sealset melu, jõime mereääres frappesid ja sõime kreeka roogasid. Hinnad umbes sellised nagu Eestis ja vähemalt poole kallimad kui Albaanias. Oli mõnus turisti tunne, oma linnas oleme juba kõigega harjunud ja igapäevaselt ei ole tunnet et oleme reisil.
Edasi võtsime suuna Ioannina peale, sinna viis väga hea ja uus tee ning umbes tunniga olime kohal. Muidugi jõudsime me linna täpselt siesta ajaks ja kõikjal valitses täielik vaikus. Inimesi ringi ei liikunud ja poed olid suletud, nii et saime rahulikult jalutada. Ainukene melu tuli restoranidest, kus kohalikud lõunat sõid. Selles linnas on väga kihvt vanalinn, kus iga maja on erinevat värvi ja väikesi armsaid tänavaid on risti ja rästi kulgemas igas suunas. Lisaks veel kaljude vahel pikutav järv, nii et jah kena linn. Üllatuslikult oli seal aga üpriski jahe ( mereäärest sisemaale suundudes langeb temperatuur ikka hea mitu kraadi ) ja Gundo oli ainuke lühkarite ja t-särgiga inimene. Hea et meil lastele igaks juhuks kampsunid kaasas olid, sest kohalikud kandsid juba sulejopesid. Väljas oli umbes 16 kraadi J
Õhtuks jõudsime oma kodulinna tagasi ja suundusime kohe kalarestorani mereande pugima. Oleme siin nüüd mõned eriti autentsed kala kohad üles leidnud ja naudime värskeid mereande täiel rinnal. Väga kihvtid kohad on sellised, kus menüü on lakooniline ja saad kindel olla, et kõik mis pakutakse on värske ja parimal viisil valmistatud. Nora lemmikud on krevetid ja kalmaarid.


Igoumenitsa promenaad

Peaaegu Itaalias Ferrari roolis

Igoumenitsa

Kohvipaus

Meie väike blond beebi on igal pool kõigi lemmik. Pole harv juhus, kui restoranis ettekandja vahepeal Mila hoidmisega tegeleb. 

Moussaka

 Ioannina

Linn on keset päeva välja surnud, aga väga ilus ja korras

Meie kõigi lemmikuid mereande söömas



No comments:

Post a Comment